3-дневен семинар с Премик Ръсел

ПЪТИЩА КЪМ КРАТИВНОСТТА

Семинар в 3 части, фокусиран върху развитието на музикални умения за импровизация.
Всички участници, които вече свирят на инструмент, ще бъдат поканени да го носят със себе си.

Част 1: Всеки може да импровизира!

Тук ще обсъдя как да се отворим към творческия дух, който се крие във всеки от нас. Ще започна със собственото си кратко музикално предложение, което да създаде настроение, след което ще поканя всеки, който иска да предложи нещо, да посвири. Ще наблегна на интерактивния подход по време на този клас, вместо през цялото време да преподавам. Ще дам основни насоки към предприемането на първите стъпки към превръщането в импровизиращ музикант, като някои основни гами и ритмични упражнения.

Част 2: Какво е да си творчески художник.

Тук ще говоря за моя опит като професионален музикант и важността да си гъвкав и запознат с различни стилове и жанрове музика. Също в този момент аз ще започна да въвеждам основни техники за медитация като средство за фокусиране на вниманието и как да поддържаме положителна нагласа сред предизвикателствата да бъдеш творец в днешния свят. Също така ще започна да представям музикални стилове от различни култури, особено индийската класическа традиция, която използва много сложни техники за ритъм и мелодия. Ще завършваме всеки семинар с групова импровизация с музикантите, които са на разположение.

Част 3: Споделяне на вашите таланти със света.

Тук ще се потопим допълнително в достъпа до творческия потенциал във всеки от нас и аз ще го направя като започна да се обръщам повече внимание върху въпросите на всеки музикант и как да насочат таланта си към по-високо ниво. До този момент, да се надяваме, че всички ще се чувстват удобно в музикален план и че всички заедно ще успеем да създадем прекрасни групови импровизации, с финално изпълнение на най-добрите музиканти, които са на разположение.

 

Биография:

Премик Ръсел Тъбс е композитор, диригент, продуцент и надарен мулти-инструменталист, който свири на различни флейти, сопрано, алто и тенор саксофони, въздушен синтезатор и lap steel guitar. Той е еднакво умел в поп, ритъм енд блуз, джаз и експериметалните музикални жанрове.

Премик е свирил или записвал с музикални величия като Карлос Сантана, Уитни Хюстън, Хърби Ханок, Джон Маклафлин и Махавишну Оркестра, Рави и Анушка Шанкар, Нарада Майкъл Уолдън, Джаксън Брауни, Стинг, Били Джоел, Лейди Гага и Джеймс Тейлър.

Композирал е саундтрака за удостоения с награда документален филм “Живата река”, режисиран от Винит Пармър, за реката Ганг в Индия и проблемите с околната среда, които заплашват съществуването й.

От 1994 г. насам Премик е член на Небесния музикален ансамбъл на Карман Муур.

През май 2008 г Премик е поканен да участва в благотворителния концерт на Стниг за Девствените гори в Карнеги Хол, последван от европейско турне с руската рок легенда Борис Гребенчиков, започнало с концерт в Роял Албърт Хол, и продължило в Дъблин, Киев, Милано, Москва, Санкт Петербург и завършило във Виена.

Очаква се и тази година през декември Премик да излезе на сцената със Стинг в станалия традиционен благотворителен концерт за Девствените гори.

Музикалната си кариера Премик започва музикалната си карера рано – през 1974-1975 година, когато излиза на сцената като член на Махавишну Оркестра, чиито основател е легендарният китарист Джон Маклафлин, следват концерти с Карлос Сантана през 1975, 1978 и 1980 г.

Семинара „Пътища към креативноста“  ще се проведе на 18,19, 20 ноември в Кринг Tеатър, кв. Гео Милев, ул. Борис Христов 20.
Началото и трите дни ще е от 19ч.      

Тел: 0898 79 59 71  
Запрян Костадинов