Храна, приготвена по най-модерните норми за здравословност, в «Кринг» поднасят с гарнитура от философия

Самото място също спомага за това – в мъничкия салон на ресторанта на «Цар Симеон»72 в София са разперили криле птиците, нарисувани от Шри Чинмой. Медитативната музика прогонва града с неговте шумове надаеч, а таванът всъщност се е разтворил, превръщайки се в небе, в което да … скочим със своите мисли.

«Кринг» е различен обаче и заради менюто си. Запрян Костадинов на практка експериментира с вкусовете на своите посетители, предлагайки не просто вегетаранска кухня, ами храна, която е висш пилотаж в науката на здравословното.

«Когато отворихме заведението, започнаха да идват много чужденци, – разказва за направеното досега. – нтересното е, че те започнаха да водят в «Кринг» и своите български приятели. Това е показателно колко непознати са нещата, които предлагаме.»

Запрян разнищва процесите в обработването на зеленчуците и други храни с вещината на алхимик. Разделя вредното и полезното за организма ни и получава ястия, като темпех и сайтан, които бавно, но сигурно се превръщат в запазена марка на ресторанта.

«Искам да предложа на невегетарианците храна, която се доближава максимално до очакванията им за месото и в същото време тя да е здравословна. А с неща като сайтана наистина могат да се правят чудеса.»

Менюто на «Кринг» е богато, но освен здравословно, то е и духовно – идеята е иммено такава, да нахранм тялото си, но да не пропускаме душата.