В предаването „Какво забърка Лео“ на TV7 от 26.04.2013, Запрян Костадинов от ресторант Кринг показва как да си направите веган козунак в домашни условия.

Рецепта за веган козунак
Продукти:
250 г бяло брашно
щипка сол
100 г фруктоза
½ пакетче мая
30 мл олио
25 г стафиди
½ есенция ром
150 мл фреш от моркови

Начин на приготвяне:
В купа смесваме сок от моркови, фруктоза, сол и мая. Добавяме малко от брашното, като разбъркваме. Получава се хомогенен крем като боза. Оставяме тестото да втаса около час. Може да загрее фурната до 40-45 градуса и да се постави там за по-кратко.  След това добавяме стафиди, брашното, есенция от ром и олио. Размесваме добре.

Намазваме тавичката с олио. Полученото тесто се разделя на две парчета с различна големина. Сплитаме козунака на плитка. и го поставяме във формичката. Оставя се да втаса още веднъж.

Печем във фурната 40 мин. на 180 градуса. Нарязваме и сервираме.