За Кринг

От 10 август 2008 г. в София работи нов уникален за България ресторант – здравословен ресторант Кринг.

В Кринг човек може в приятна атмосфера да похапне вкусна вегетарианска храна.

Какво прави ресторанта различен?

* Менюто е разнообразно, подходящо дори и за не-вегетарианци.
* При приготвянето на храната се използват редица принципи и познания почерпени от Аюрведа, Шри Чинмой, Петър Дънов, Р. Щайнер и др.
* Не се използва бяла захар
* Не се предлага алкохол
* Супите и ястията се готвят с изворна вода
* Използва се домашно приготвена вегета, без химикали и консерванти.
* Темпе – продукт от ферментирали соеви зърна
* Сайтан – продукт от житен протеин, заместител на месото
* Хумасио – тибетска подправка от ядки

* В красивия салон непрекъснато звучи приятна музика
* Книги за здравословното хранене и начин на живот са на разположение за четене докато сте в ресторанта
* Персоналът следва принципите на йога и здравословен начин на живот
* Отпадъците се събират разделно

Отварянето на вегетарианския ресторант Кринг през 2008 г. става под вдъхновението на учителя по медитация Шри Чинмой.
Той преподава съвременен интегрален път на йога, който включва всички аспекти на човека и живота. Съчетава динамиката на западния свят с духовната мъдрост на изтока по хармоничен начин. За Шри Чинмой спорта и вегетарианската диета са от много важно значение за здравословен и щастлив живот. Шри Чинмой е дал над 300 университетски лекции, включително в университети като Харвард, Йейл, Принстън, Кеймбридж, Оксфорд, Сорбоната и Токио университети. Той има много награди и дипломи, включително и наградата Хуманитарен Гражданин на Света дадена от Световния Университет за Мир.

www.srichinmoy.org
srichinmoycentre.org/bg
www.meditation.bg

Вегетарианската храна помага за по-добро здраве. Ястията, които приготвяме за нашите клиети са храната, с която и ние се храним всеки ден. Суровите зеленчуци и плодове са в основата на доброто здраве и тонус на тялото. Също така и прясно сготвената храна си има своите положителни качества за поддържане баланса на тялото.

Спорта е част от ежедневието ни, затова от огромно значение е и с какво се храним. Старата храна подтиска потенциала на тялото и ума. Затова всеки ден започваме с нова прясно приготвена храна. Разнообразната храна също допринася за баланса на витамини и минерали в организма. Стараем се всяка седмица ви изненадваме с нови, различни ястия. Тук може да намерите вкусотии от цял свят. Като започнем от нашите „Фюжън Самоси“ – микс от индийска и европейска култура, продължим през Корея с „Кимчи“ или салата от Дайкон, после през „Ямайска яхния“ и стигнем до близкия изток с Хумус или Тахини. Имаме и много френски и италиански рецепти, разбира се променени според нашите продукти, опит и вкус.

По-голямата част от екипа се занимава с Медитация или Йога (единение с Бог). Затова свежата храна държи ума концентриран и свободен от негативните форми в заобикалящия ни свят.

Продуктите в ресторанта са без консерванти и химия. Внимателно подбираме всеки един продукт за нашата кухня. Затова можем да бъдем горди и с факта, че започнахме този здравословен проект още преди в България да приемат закона за здравословното хранене.

Очаквайте още приятни изненади от нас.

От екипа на ресторант Кринг