Ресторант „Кринг” спокойно може да стане едно от любимите ви места, ако обичате вегетарианска храна и хора, които гледат сериозно на всичко, с което се захванат. А тези в „Кринг” са точно такива. Тръгват с желанието да направят цех за здравословни храни, но решават първо да се включат в популяризирането на здравословната кухня, отваряйки ресторант.

Менюто в „Кринг” се състои от доста грижливо подбрани рецепти. Голяма част от тях звучат простичко и познато, а други са си висш пилотаж в кулинарното изкуство. Някои от продуктите, които са застъпени в рецептите на ресторанта, са запазена марка на “Кринг”. Темпехът е един от тях. Той се прави от контролирано ферментирали соеви зърна и един вид гъба. Звучи много сложно, но е ужасно вкусно и е любима храна за много вегетарианци и вегани. Тук можете да опитате и сайтан – все едно ядете месо, само че е от житен протеин. „Кринг” си има вакуум машина – вакуумират, пастьоризират и така съхраняват храната. Интериорът е приветлив. Малкият салон с 25 места е светъл и просторен. Цветовете са синьо, бяло и екрю. Всичко действа успокояващо. Дори самото име на ресторанта. То всъщност е мантра на санскритски, която работи за изчистване на негативното мислене и за премахване на недостатъците.

В заведението не се сервира алкохол и не се пуши, защото вредните навици доста си противоречат с идеята за грижа за духа и тялото. Дори и да имате някой от тези пороци, отидете в „Кринг”, за да си починете за малко от тях. Когато ги оставите, ще видите, че сте себе си. Няма нищо по-хубаво от това да сте естествени. Така ви приканват и в „Кринг”, още докато разглеждате менюто. Мотото „Бъди естествен!” стои в единия ъгъл и ви кара да се усмихвате. И после започвате да си го повтаряте като мантра.

в-к Анонс, бр.1/16/03/2009